Sorularla Tasavvuf Dervişlerin Halleri Ariflerden İnciler Manevi Gündem Hizmet - Denge Gönül Mekanları
2016-03-03 17:22:03 Yönetici 0 Yorum

BİRLİK VE KARDEŞLİK

İnsan, nasıl dünya hayatında muhtaç ve perişan olmak istemiyorsa, ahiret için de aynı şeyi istemeli, Allah-u Teâlâ’nın emirlerine uymalıdır. Seyyid Muhammed Raşid -rahmetullahi aleyhi-

***

Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğunuz zaman namaza kalkın.
Hasan el-Benna -rahmetullahi aleyhi-

***
Gerçek bir müslüman, günahkâr insanı, kanadı kırık bir kuş gibi şefkat ve alâkaya muhtaç bir varlık olarak telakki eder. Onun buhranlı ruhunu teskin etmenin, yeniden sıhhat ve huzura kavuşturmanın endişesini sinesinde hisseder.
Osman Nûri Topbaş Efendi

***

"Mü'minlerde nifak ve şikak (ayrılık, fitne), kin ve adâvete (düşmanlık) sebebiyet veren tarafgirlik ve inad ve hased; hakikatça ve hikmetçe ve insaniyet-i kübra olan İslâmiyetçe ve hayat-ı şahsiyece ve hayat-ı içtimaiyece ve hayat-ı maneviyece çirkin ve merduddur (reddedilmelidir), muzır ve zulümdür ve hayat-ı beşeriye için zehirdir...."
Üstad Bediüzzaman -rahmetullahi aleyhi-

***

“Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir. Gâye, rıza-i ilahîdir. Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz.”
Süleyman Hilmi (Tunahan) -rahmetullahi aleyhi-

***

İman, din kardeşliğini teşmil ettiği gibi, İslâmî kardeşlik de imanı tekmil eder. Öyle ise uhuvvette (kardeşlik) muhasebeyi de yapmalıyız.
İsmail Çetin -rahmetullahi aleyhi-

***

Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, büyük bir ibâdet olduğu gibi tefrikaya düşmek ve birliği yıkmak da büyük bir vebaldir. Bunun için İslâm Dini, şiddetle onu yasaklamıştır.
Halil Gönenç Hocaefendi

***

Başkalarının kusurunu taharri edenin (temizleyenin), kusuru taharri olunur. Başkalarını ta'yib edeyim (ayıbını açığa çıkarayım) derken; kendi ta'yib olunur. Başkalarını rüsvay edeyim derken kendi; rüsvay olur.”
Ramazanoğlu Mahmud Sami -rahmetullahi aleyhi-

***

Ey muhterem kardeşim! Biz herkese hüsn-ü zan eder (güzel bir gözle bakarız), kimsenin aleyhinde bulunmayı sevmeyiz.
Mehmed Zahid Kotku -rahmetullahi aleyhi-

***

İnsanın Hak katında derecesi arttıkça, insanlara merhameti artar. Dinimizde ölçü: Kendin için istediğini başkasına da isteyeceksin. Kendin için istemediğini başkasına da istemeyeceksin.
Gönenli Mehmed Efendi -rahmetullahi aleyhi-

***

Efendimizle beraber olmak yolundan gitmekle olur. Onun ahlâkı üzere yaşamakla olur. Sevdiğini sevmek, kızdığına kızmakla olur.
Yahyalılı Hacı Hasan Efendi -rahmetullahi aleyhi-

***

Artık İslam karşıtları bir şey yapmıyor, Müslümanların arasını açmak için her türlü fırsatı kolluyor. Her muhâlif söze kulak asmayalım.
Ali Ramazan Dinç Hocaefendi

***

Bazı cemaatler, diğer cemaatleri sevmemektedir, bu çok yanlış bir şeydir. Buna, Allah-u Zülcelal’in rızası yoktur ve bu şeytanın sevdiği bir davranıştır. Eğer kişi Allah’ı seviyorsa bir kişi Allah’ın razı olacağı bir davranış yaptığı zaman, ondan hoşlanmalıdır. Allah’ın sevmediği şeyler, kişinin de hoşuna gitmemelidir.

Seyda Muhammed Konyevî
 
GÜLİSTAN

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yap

2016 Zümra İlim | All Rights Reversed.
Web Tasarım: Markalize